Onze betrokkenheid

Onze betrokkenheid
Onze betrokkenheid
Onze betrokkenheid
  • SWIE Seite Nachhaltigkeit Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Onze betrokkenheid

SWIETELSKY doet veel positieve bijdragen aan de economie, samenleving en het milieu. Het bedrijf heeft de ambitie om duurzame waarde te creëren.

De voortdurende uitbreiding van het dienstenaanbod en de bereidheid van het personeel om zich voortdurend te ontwikkelen om aan de nieuwe vereisten te voldoen, waren belangrijke factoren van de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf doorheen de decennia.

De ervaring opgedaan uit ontelbare bouwprojecten stroomt altijd verder naar nieuwe projecten en maakt het voor SWIETELSKY mogelijk de diensten te optimaliseren. Dit voortdurende kwaliteit- en innovatieproces wordt verrijkt door interne ontwikkelingsprojecten en actieve deelname aan onderzoeksprojecten.  

Bijdragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit

Door de aard van het bedrijf draagt SWIETELSKY aanzienlijk bij aan de verbetering van de levenskwaliteit in gemeenschappen. Residentiële complexen, sportcentra of parken door ons gebouwd, creëren nieuwe woonruimtes en moderne infrastructuur. Gewoonlijk is het niet SWIETELSKY, maar de klant die beslist over het type en de reikwijdte. Toch kan het bedrijf door de kwaliteit van de diensten bijdragen aan de gebruikerstevredenheid en zo toegevoegde sociale waarde creëren. Dit is in dezelfde mate van toepassing op alle markten en bedrijfsgebieden van het bedrijf.

Verantwoordelijkheid als werkgever en zakenpartner

De bouwindustrie is in het algemeen arbeidsintensief. Daarom heeft SWIETELSKY een belangrijke rol als werkgever. Door veilige, gekwalificeerde jobs aan te bieden, creëren we niet enkel een inkomstenbron voor onze werknemers, maar dragen we ook aanzienlijk bij aan de koopkracht van de gebieden waarin we actief zijn. Ten slotte halen deze regio's ook voordeel uit de belastingen en vergoedingen betaald door de werknemers een het bedrijf. We dragen ook grote bedragen bij aan de sociale zekerheid via onze werknemers. Als een bedrijf dat actief is op internationaal niveau, is SWIETELSKY zich volledig bewust van zijn belastingsverplichtingen aan de landen en regio's waarin we actief zijn.

We hechten specifiek waarde aan eerlijk en respectvol gedrag naar onze zakenpartners, leveranciers en onderaannemers toe. Zij dragen ook aanzienlijk bij aan het succes van het bedrijf door middel van een wederzijds gunstige samenwerking. Onze ambitie is om onze klanten, werknemers, leveranciers en zakenpartners een gevoel van veiligheid te geven - een essentieel onderdeel van een duurzame en op vertrouwen gebaseerde zakenrelatie.

Langetermijndenken, organisatorische groei

SWIETELSKY denkt altijd aan de lange termijn. We streven niet naar snelle uitbreiding, maar naar organische groei. Onze gedecentraliseerde bedrijfsstructuur weerspiegelt dit doel. Het bouwt voort op de gewoontes van individuele verantwoordelijkheid en winstdelen van de werknemers, die zichzelf beschouwen als ondernemers binnen het bedrijf, en die erg gemotiveerd werken.

We willen een toekomstbestendige leefruimte en duurzame infrastructuur creëren. Door onze expertise op vlak van houtbouw te bundelen onder het SWIEtimber-merk, streven we ernaar om adviseur te zijn die nog onafhankelijker is van bouwmateriaal. Wat betreft hoe we ons elke dag tegen elkaar gedragen, is het ons doel om een nieuwe internationale verklaring van de werkgeversmissie te ontwikkelen om zo een bedrijfscultuur te promoten die doorheen het bedrijf als positief ervaren wordt.

Digitalisering als aandrijving van innovatie

Innovatie in de context van digitalisatie is ongewtijfeld de belangrijkste sturende factor bij SWIETELSKY en in de hele industrie. Vergeleken met andere industrieën, hinkt de bouwsector in het algemeen wat achterop op vlak van de digitalisering van processen. De circulaire economie en de verbonden loskoppeling van economische groei en bronnengebruik zijn daarom problemen van toenemend belang.

Lees meer over de ambities van SWIETELSKY in ons duurzaamheidsrapport, en over de onderwerpen

  1. Duurzame welvaart en oprichting van infrastructuur, pagina 53 - 56
  2. Risicobeheer, pagina 56
  3. Verklaring van de bedrijfsmissie, pagina 56
  4. Waardeschepping en toevoerketen, pagina 56
  5. Onze bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, pagina 58

"BIM kan ook beslist bouwprocessen verbeteren op vlak van duurzaamheid. Het is mijn plicht om de voortgang die we tot dusver bereikt hebben op verschillende niveaus te coördineren en om het voort te drijven op een doelgerichte manier."

Dr.-Ing. Monika Ehlers, Hoofd van Digitale bedrijfsontwikkeling