Swietelsky AG
  • SWIE Seite Ueber Uns Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Geschiedenis

Swietelsky Rail Benelux is onderdeel van Swietelsky AG, een Oostenrijks familiebedrijf dat sinds 1936 actief is in spoorwegvernieuwing, civiele bouw en wegenbouw. Tegenwoordig heeft Swietelsky vestigingen en dochterondernemingen in 19 landen, waaronder sinds 2011 Swietelsky Rail Benelux. Vanaf 1980 nam Swietelsky AG diverse spoorbedrijven over. Na deze overnames ontwikkelde het concern in samenwerking met fabrikant Plasser en Theurer nieuwe hightech machines voor de spoorbouw. De vestiging Swietelsky Rail Benelux opende begin 2011 in Oisterwijk, nabij Tilburg.

Swietelsky Rail Benelux is sinds 2011 actief in Nederland als spooraannemer. Van een bedrijf dat begon met een focus op bovenbouwvernieuwing, groeiden we uit tot een allround spooraannemer in de Benelux met erkenningen op het gebied van bovenbouwvernieuwing, bovenleiding, energievoorziening, treinbeveiliging en kabels & leidingen. Sinds 2020 breiden we onze activiteiten uit richting nieuwe markten, zoals LightRail. Begin 2021 is ons eerste grote LightRail-project van start gegaan in Hoek van Holland, waar Swietelsky in samenwerking met Boskalis een metrolijn aanlegt tot op het strand. Verder heeft Swietelsky in 2020 de laatste erkenningen op het gebied van kabels & leidingen gekregen, waardoor wij onze blik op een andere nieuwe markt kunnen richten: energievernieuwing.

Ook in België en Luxemburg vergroten wij onze aanwezigheid. Waar spoorbeheerder Infrabel vroeger alle spoorvernieuwingen zelf deed, zetten zij onze efficiënte machines steeds vaker in om spoor snel, makkelijk en met minder oponthoud te vernieuwen. In Luxemburg introduceren wij innovatieve oplossingen, zoals de 3D Scanner en Leveler van Smart Dimensions, om spoorvernieuwing eenvoudiger, accurater en met minder nawerk te laten verlopen.