Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter
Terug

CO2 uitstoot 2019 gedaald ten opzichte van voorgaande jaren

15.06.2020

Duurzaamheid is voor Swietelsky Rail Benelux een heel belangrijk onderwerp. We zijn constant op zoek naar manieren om onze processen te verduurzamen, en groener te werken op projecten.

Om een beeld te krijgen van het effect van deze inspanningen, presenteren we ieder half jaar de CO2 uitstootcijfers over de voorgaande periode, waarbij we ook de vergelijking maken met eerdere jaren. Door de effectiviteit van onze inspanningen te controleren, kunnen we ervoor zorgen dat we in de toekomst nog duurzamer werken!

In de afgelopen periode zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd om onze CO2 uitstoot te verminderen. We zijn bijvoorbeeld actief met het vergroenen van het wagenpark, bijvoorbeeld door de inzet van volledig elektrische auto’s en de aanschaf van een nieuwe vrachtauto die voldoet aan de huidige standaard. Verder zetten we energiezuiniger en hybride materieel in op projecten, waaronder hybride aggregaten, lichtmasten en KMG.

Hoewel de CO2 uitstootcijfers een absolute toename laten zien van 9% ten opzichte van 2018 (1.321 ton CO2 voor Scope 1 en 2), moeten we daarbij andere factoren in gedachten houden. Swietelsky Rail Benelux heeft in het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. Dit is te zien in een toename in het aantal werknemers, en in een forse omzetstijging.

Als we deze ontwikkelingen in gedachten houden, zien we dat onze relatieve CO2 uitstoot per FTE juist verder is gedaald ten opzichte van voorgaande jaren. Hieruit kan geconcludeerd worden dat de processen van Swietelsky Rail Benelux ten opzichte van voorgaande jaren aanzienlijk verduurzaamd zijn.