Swietelsky AG
  • SWIE Seite Ueber Uns Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb
Terug

De samenwerking tussen Swietelsky Rail Benelux en JINC

01.02.2022

Sinds 2022 is Swietelsky Rail Benelux trotse partner van non-profitorganisatie JINC. JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Daarom helpt JINC jongeren van 8 tot en met 16 jaar die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

Swietelsky Rail Benelux draagt financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, in de rol van trainer of coach. Wij krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in ons bedrijf. Zo versterken wij onze binding met de maatschappij en bieden deelnemende werknemers een inspirerende ervaring.

Manager HRM Marike Peels grijpt deze kans op samenwerking met beide handen aan. “Bij Swietelsky Rail Benelux geloven we in de kracht van duurzame relaties. Daarnaast nemen we graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. De samenwerking met JINC is daar een mooi voorbeeld van. De jeugd van nu is ook ónze toekomst”.