Swietelsky AG
Terug

LEESTIP | Van Apekop tot Dwarsligger

12.01.2023

Iedereen reist wel eens met de trein, maar wat weet je nu eigenlijk over het spoor. Het boek ‘Van Apekop tot Dwarsligger’ van auteur Simone Bijlard is een groot kijk- en weetboek over het Nederlandse spoor voor zowel beginnende als gevorderde treinfans. En weet je wat nu zo leuk is? Wij hebben Simone geholpen met filmpjes, foto's, tekst en uitleg over het werken aan het spoor. De pagina over nieuw spoor geeft een goede uitleg over hoe wij als Swietelsky dit aanpakken en wat er bij komt kijken.

Maar het boek biedt meer. Zo lees en leer je over hoe stoomlocomotieven op gang komen en hoe de treinen van nu werken? Hoe bestuurt een machinist een trein? Hoe werken de duizenden seinen, wissels, overgangen, bruggen en tunnels in ons spoor? Kan een trein rijden over spoor dat er nog niet ligt? In het boek vind je overal een antwoord op en wordt alles inzichtelijk gemaakt met gedetailleerde illustraties met dwarsdoorsnedes en overzichten. Wie nog geen treinfanaat is, wordt het nu!

Het boek is (online) verkrijgbaar in het Spoorwegmuseum en via de Nederlandse boekhandelaren. Heb je na het lezen toch nog vragen, of ben je zó enthousiast geworden dat je wel aan of bij het spoor wilt werken? Neem dan zeker contact met ons op!