Swietelsky AG
Terug

Nieuwe vorderingen project Spoorverdubbeling Heerlen-Landgraaf

22.02.2022

De afgelopen maanden is er weer hard gewerkt aan het project "Spoorverdubbeling Heerlen-Landgraaf". Rond het huidige viaduct van de Spoorstraat in Landgraaf legden we kabels en leidingen dieper in de grond. Ook pompten we het riool tijdelijk om. De randelementen voor het viaduct over de Euregioweg zijn op zijn plaats gehesen. We bouwden pal naast het spoor ook twee nieuwe viaducten. Tijdens de negenweekse buitendienststelling in maart schuiven we deze viaducten naar hun definitieve plek in het spoortalud. In een paar uur tijd verplaatsen we de viaducten vanaf het bouwterrein zo’n 50 meter:

  • Zaterdag 19 maart: viaduct Spoorstraat (Quaedvlieglaan) in Landgraaf
  • Woensdag 23 maart: viaduct Spoordamstraat (Glas mij-weg) in Heerlen

Op ieder bouwterrein is een kijklocatie, waarvandaan u op een veilige plek goed uitzicht op het viaduct hebt. 

Tijdens het verplaatsen van de viaducten en het bouwen van het nieuwe spoor zetten we groot materieel in. Dat levert spectaculaire beelden op! De bouwwerkzaamheden zijn vanaf de openbare weg goed te volgen en op twee locaties richtten we een uitkijkpunt in. Maakt u de mooiste bouwfoto? Stuur uw foto’s van de werkzaamheden naar svhl@swietelsky-rail.nl en maak kans op een mooie prijs!

Via deze link bij "nieuws" vindt u meer informatie en de spelregels.

https://www.prorail.nl/nieuws/spoorverdubbeling-tussen-heerlen-en-landgraaf

Dat is niet alles wat we doen tijdens de negenweekse buitendienststelling. We leggen nieuw spoor aan naast het bestaande spoor. Ook plaatsen we keerwanden op verschillende locaties langs het spoor, bouwen we nieuwe bovenleiding en werken we op de stations Heerlen en Landgraaf. En wist je dat we het materiaal van station "Heerlen de Kissel" hebben kunnen hergebruiken? En dat de materialen die niet meer voor de spoorverdubbeling geschikt zijn, beschikbaar zijn gesteld aan de Zuid-Limburgse stoomtrein Maatschappij?