Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter
Terug

Ruim 4 decennia spoorgeschiedenis: Carel Robbeson neemt afscheid

30.03.2023

Wat veel mensen niet hadden gedacht, is deze week toch gebeurd. Carel Robbeson neemt afscheid van het spoor. Volgens John Weijtmans, goede vriend en CEO van Swietelsky Rail Benelux, is het spoor Carels lust en leven. Voortaan moet het spoor het zonder hem doen, maar vervelen zal Carel zich allerminst.

 

Gedrevenheid

“Wij kennen elkaar al veertig jaar en ik zou er eigenlijk een boek over kunnen schrijven”, begint John zijn dankwoord. In het bijzijn van oude bekenden, familie en vrienden deelt John zijn herinneringen aan de afgelopen vier decennia. Samen begonnen ze in de jaren tachtig van de vorige eeuw bij NS. “Als perronopzichter in Roosendaal ontstond Carels liefde voor infratransport. Vanaf dan kenmerkt zijn carrière zich door gedrevenheid.” 

 

Van elke crisis een kans maken

Carel had ook altijd aandacht voor collega’s en wist van elke crisis een kans te maken. Niet alleen in zijn latere functie als algemeen directeur van Railion Nederland, maar sinds 2008 ook in zijn bedrijf RailTrade. En later met John bij de voorloper van Swietelsky Rail Benelux. “We begonnen op een kantoortje in Etten-Leur, met twee bureaus. En kijk eens waar we nu staan. Mede dankzij Carel hebben we een duurzaam en robuust bedrijf neergezet en durven we crisissen aan.”

 

Beter iets moois verliezen

“Ik ben trots en blij dat ik met Carel deze reis heb mogen volbrengen”, besluit John. “We hadden vaak aan één blik genoeg. Dat ga ik missen. Maar we hebben bij Swietelsky een loc omgedoopt in ‘de Carel’, dus zo ben je altijd nog een beetje bij ons.” Nu is het tijd voor zijn andere passies: muziek en familie. Ik voel me altijd een zondagskind, maar vandaag zelfs meer dan dat”, bedankt Carel alle aanwezigen. “In 2007 stond ik op een kruispunt. En zonder het te weten stond John op hetzelfde kruispunt. De rest is historie. Ik ga vanaf nu nog meer genieten en zal iedereen enorm missen. Maar, zoals Rowen Hèze al zong: ‘Soms is het beter iets moois te verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.”