Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter
Terug

Succesvolle DVP-trainingen afgerond voor onze Duitse en Oostenrijkse collega's

01.03.2022

Weleens gehoord van een DVP? Iedereen die toegang wil tot werkplekken aan de railinfra (trein of metro) moet in het bezit zijn van het Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP). Het DVP-programma heeft als doel om de veiligheid aan het spoor en het veiligheidsbewustzijn van iedereen die in de railinfra werkt te verbeteren.

Hoe zorg je ervoor dat ook onze Oostenrijkse en Duitse collega’s van Swietelsky op de projectlocaties in Nederland veilig aan het spoor werken? Het veiligheidsbewustzijn van onze buitenlandse collega’s zal moeten worden afgestemd op de Nederlandse wet- en regelgeving...

Het zijn teveel medewerkers om verspreid over het hele jaar in Nederland de training te laten volgen, zeker in combinatie met de taalbarrière. De oplossing ligt voor de hand, want ook dit jaar zorgen wij ervoor dat aan het begin van ieder jaar de DVP-trainingen georganiseerd worden op het hoofdkantoor van Swietelsky in Fischamend – Oostenrijk.

Deze trainingen worden in samenwerking met Railcenter opgezet en uitgevoerd. Hiervoor vertrekt een opleider van Railcenter en veiligheidskundige Dick Bos vanuit Swietelsky Rail Benelux voor 2 weken naar het hoofdkantoor van Swietelsky in Oostenrijk. Er worden dan zowel trainingen gegeven aan alle nieuwe medewerkers, als aan bestaande medewerkers welke hun DVP moeten verlengen. Dit jaar zijn er zelfs nog 2 dagen extra georganiseerd in maart, om meer ruimte te creëren voor trainingen.

Ook in 2022 zijn de eerste DVP-trainingen weer succesvol uitgevoerd -met inachtneming van de Covid19 maatregelen- en zijn alvast 78 van de 107 medewerkers geslaagd voor hun DVP-toets. De overige 29 volgen in maart. In 2022 zullen dan 55 nieuwe medewerkers voor het eerst hebben deelgenomen en zijn er 52 bestaande medewerkers voor de DVP-verlenging gegaan. In totaal zijn er nu 372 buitenlandse collega’s voorzien van een DVP.