Swietelsky AG
  • SWIE Seite Ueber Uns Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb
Terug

Swietelsky breidt werkkleding uit met vrouwelijke lijn

30.08.2022

Swietelsky Rail Benelux biedt vrouwelijke medewerkers voortaan beter passende werkkleding. Werkkleding is traditioneel vooral gericht op mannen, met bijbehorende pasvorm. De keuze voor een meer vrouwelijke uitstraling is een volgende stap in de groeiende diversiteit binnen Swietelsky.

Studies wijzen uit dat je met meer diversiteit, meer kennis en kunde in huis haalt. “Daar staan we als Swietelsky Rail Benelux volledig achter”, vertelt Marike Peels-van Steenselen. “We willen een werkgever zijn voor iedereen. Diversiteit is goed voor een bedrijf en helpt ons verder te groeien. Werkkleding speciaal voor dames is daarin een belangrijke stap.”

Als vrouw werken in de spoorwereld

Diversiteit zit niet alleen in medewerkers met verschillende achtergronden. “Het betekent ook dat we meer vrouwen zoeken in de van oorsprong door mannen ‘beheerste’ spoorwereld.” Er is enorme krapte op de arbeidsmarkt, ook Swietelsky merkt dat. “Onze groeiambitie maakt het vinden van voldoende personeel extra uitdagend. Als vrouw denk je misschien niet snel aan de spoorwereld. En al zeker niet aan het werken buiten. Met deze uitbreiding van werkkleding gericht op vrouwen hopen we daar verandering in te brengen.”

Getailleerd en stretch

Werkkleding is vaak bedoeld voor mannen en heeft een bijbehorende pasvorm en uitstraling. Samen met HKV voegde Swietelsky werkkleding van Tricorp voor vrouwen aan het assortiment toe. De kleding heeft een vrouwelijke pasvorm en een meer vrouwelijke uitstraling. Zo is de kleding getailleerd en bevat stretch, zodat het goed aansluit. Uiteraard is en blijft veiligheid het belangrijkste, dus de kleding is bovenal beschermend en kwalitatief goed.

Ook interesse in een baan bij de snelst groeiende spooraannemer in de Benelux? Check onze vacatures!