Duurzaamheidsrapport

Duurzaamheidsrapport
Duurzaamheidsrapport
Duurzaamheidsrapport
  • SWIE Seite Nachhaltigkeit Header 3400 Auf 2240X1040 Rgb

Duurzaamheidsrapport

In het eerste duurzaamheidsrapport voor de hele Groep gaat Swietelsky AG verder dan de wettelijke rapportageverplichtingen door informatie te publiceren over de activiteiten en diensten van het bedrijf in verband met duurzaam management. We doen dit om onze aansprakelijkheidsplicht ten opzichte van onze belanghebbenden te vervullen, ook wat betreft niet-financiële informatie.

 

Downloaden Duurzaamheidsrapport

/ Voorwoord door de raad van bestuur

Vorstand Web 1

Geachte,

Duurzaamheid is ongetwijfeld een van de belangrijkste problemen van onze tijd. SWIETELSKY is trots op het feit dat we het belang van dit complexe onderwerp al een hele tijd geleden erkend hebben. Duurzaamheid zit al meer dan 80 jaar verweven in het DNA van ons bedrijf. We kijken op holistische wijze naar deze term en zien het als niets minder dan een verplichting voor welvarendheid op lange termijn, wat altijd al onze focus is geweest.

Belangrijke aspecten van duurzaamheid zijn de gezondheid, veiligheid en tevredenheid van onze werknemers, alsook hun ondernemingsgericht denken. Ook consistente naleving van alle wetten en wetgevingen en eerlijkheid bij het omgaan met belastingen en heffingen maken hier deel van uit. Ten slotte begrijpen we ook dat duurzaamheid gelijk staat aan onze vastberadenheid om een moderne, grondstofbesparende infrastructuur te hebben. Het spreekt voor zich dat we staan voor een milieubewust bedrijfsbeleid op alle vlakken. We zien milieuoverwegingen niet als kostenfactoren, maar als bedrijfskansen om innovatieve verkoopmodellen te ontwikkelen.

In dat opzicht zijn we erin geslaagd veel te bereiken in de laatste paar jaren; toch moeten we onthouden dat er nog veel gedaan moet worden. Het doel van dit rapport is om duidelijk te zijn over onze duurzaamheidsinspanningen, en daarom publiceren we dit voor de eerste keer en gaan we dus verder dan de wettelijke verplichtingen, in naleving van de GRI-standaarden. Verder zijn we toegewijd aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) die onderdeel zijn van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties.

Toekomstige duurzaamheidsrapporten zullen gepubliceerd worden volgens regelmatige interval, want de belangrijkste uitdagingen voor onze industrie – zoals modern personeelsbeheer te midden van een tekort aan geschoolde arbeiders, grondstofbesparende bouw in de context van klimaatverandering en digitalisatie van bouwprocessen – zullen van belang blijven voor ons in de nabije toekomst. We leveren vanuit onze innovatieve geest oprechte inspanningen om al deze uitdagingen om te vormen tot competitieve voordelen. We nodigen alle onderaannemers en zakenpartners langsheen de waardeketen uit om ons op onze reis te vergezellen.

in november 2019