Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter
Terug

Swietelsky Rail Benelux behaalt certificaat voor trede 5 op de Safety Culture Ladder

29.04.2020

In de afgelopen jaren heeft Swietelsky veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de veiligheidscultuur binnen het bedrijf. Dit is nu beloond met het certificaat voor trede 5 op de Safety Culture Ladder, het hoogst haalbare certificaat voor de veiligheidscultuur. 

Met ontzettend veel trots kunnen we mededelen dat het Nederlands Certificatie Instituut (NCI) haar derde Safety Culture Ladder trede 5 certificaat heeft kunnen uitreiken aan Swietelsky Rail Benelux! Met behulp van de Safety Culture Ladder beoordelen certificerende instellingen, waaronder het NCI, de mate waarin de cultuur binnen bedrijven veiligheidsgericht is.

In de afgelopen jaren heeft Swietelsky veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de veiligheidscultuur. Dit resulteerde in de consistent goede beoordeling van trede 4 op de Safety Culture Ladder. Onze niet aflatende inzet om de veiligheidscultuur binnen Swietelsky steeds te blijven ontwikkelen heeft dit jaar geleid tot de beoordeling van de hoogste trede: 5.

Naast de continue aandacht voor veilig werken en het blijven ontwikkelen van veiligheid op de bouwplaats hebben we diverse veiligheidsprojecten opgestart en doorgepakt zoals de veiligheidskalender, de Safety App, en de ontwikkeling van het veiligheidsbewustzijnsprogramma BSAFE. Deze veranderingen zijn gericht op veiligheidsbewustzijn, en het openen van communicatiekanalen tussen relevante partijen. Zo kunnen we met behulp van het veiligheidsplatform BSAFE kennis en ervaring uitwisselen met onze partners. Via de Safety App worden veiligheidsrisico’s op specifieke projecten geïnventariseerd en op een rij gezet en wordt de mogelijkheid gecreëerd om veiligheidsrisico’s snel te identificeren en ter plekke op te lossen. Daarnaast vormt de Safety App een omvangrijke database met toegang tot allerlei projectspecifieke veiligheidsinformatie en toolboxen.

Om na te gaan of Swietelsky door kon groeien naar trede 5 heeft het NCI verschillende beoordelingsmethoden gebruikt. Naast het bezoeken van projecten om daar de praktische uitvoer van veiligheid te controleren, zijn er veel interviews gehouden met werknemers in elke tak van het bedrijf, variërend van uitvoerend personeel tot management.

Bij Swietelsky staat veiligheid altijd voorop. We zijn continu bezig met het verbeteren van veiligheidsprocessen en het inventariseren en voorkomen van veiligheidsrisico’s. Het is daarom natuurlijk fantastisch dat de onophoudelijke inzet van onze medewerkers nu beloond wordt met een fantastisch certificaat. Hoewel de hoogste trede nu bereikt is, zijn wij nog altijd gefocust op het creëren van een bedrijfscultuur waarin veiligheid voorop staat. Daarom zullen wij met behulp van de inzet van onze medewerkers en partners blijven werken aan het cultiveren van een veiligheidsgerichte cultuur en het innoveren en vernieuwen van veiligheidsmaatregelen en oplossingen.