Swietelsky AG
Terug

Werktrein RUS1000S naar Heerlen-Landgraaf

03.03.2022

De negenweekse buitendienststelling tussen Heerlen en Landgraaf kent een spectaculaire start: zaterdag 5 en zondag 6 maart is de RUS1000S aan het werk op het spoor tussen de twee plaatsen. Deze werktrein, die spoorvernieuwing en ballastreiniging combineert, is dan voor de eerste keer in Nederland. Daar rijdt hij op zaterdag 5 maart vanaf station Landgraaf (vertrek circa 14.00 uur) naar het bouwterrein aan de Glas mij-weg in Heerlen (aankomst geschat op 20.00 uur). Zondag 6 maart rijdt de trein vanaf 08.00 uur (tot circa 14.00 uur) door naar station Heerlen. Wie de werktrein wil bekijken kan dit het beste doen op zaterdag vanaf het spoorviaduct Streeperstraat in Landgraaf en op zondag op de kijkersplek van het werkterrein aan de Spoordamstraat in Heerlen.

De RUS1000S is eigenlijk een fabriek op wielen: de trein reinigt de ballast, legt nieuwe dwarsliggers en plaatst rails. Daarvoor heeft de trein alle materialen en gereedschappen aan boord. De trein vernieuwt circa 200 meter spoor per uur en legt tien dwarsliggers per minuut.

Nieuwsgierig naar de RUS1000S? Bekijk dan alvast deze video.

 

Fotowedstrijd

Tijdens de buitendienststelling, die tot 9 mei 2022 duurt, organiseren we een fotowedstrijd. Maak jij de mooiste bouwfoto? Stuur jouw foto’s van de werkzaamheden naar svhl@swietelsky-rail.nl en maak kans op een mooie prijs! Meer informatie en de spelregels vindt u onder het projectnieuws. Door ProRail of Swietelsky ingehuurde fotografen zijn uitgesloten van deelname.